Jdi na obsah Jdi na menu
 


Test osobnosti

30. 10. 2017

"Každý člověk se musí rozhodnout, jestli bude kráčet světem tvořivého altruismu a nebo temnotou destruktivního egoismu."
Martin Luther King

***

Nikdy jsem neviděla přesnější osobnostní test než tento! Určitě si to zkuste! 
A co že jsem se to o sobě vlastně dozvěděla? Nic nového :-)

Moje osobnost je: ADVOKÁT (INFJ-T)
Introvertní mysl: 94%
Vizionářská energie: 81%
Empatická povaha: 80%
Taktika plánování: 84%
Opatrná identita: 74%

INFJ se řadí mezi velmi vzácné typy osobnosti, tvoří pouze necelé jedno procento populace, přesto zanechávají na světě své stopy. Jakožto Diplomaté (NF) mají INFJ vrozený smysl pro idealismus a morálku, odlišují se svým plánovacím (J) rysem- INFJ nejsou nečinní snílci, jsou to lidé, kteří dokáží cíleně postupovat, aby uskutečnili své plány a zanechali po sobě trvalý a kvalitní výsledek.

INFJ mají sklon vnímat pomoc ostatním jako smysl svého života. Tento typ osobnosti se obvykle zapojuje do záchranných prací a charitativní činnosti, jejich opravdovou vášní je však odhalování problémů tak, aby jim bylo možné předejít, tedy vyhnout se nutnosti lidi vůbec zachraňovat.

POMOZ MI POMOCT TI

Lidé s INFJ typem osobnosti mají nevšední kombinaci vlastností: přes příjemný tón hlasu si pevně stojí za svými názory a myšlenkami, ve které věří a dokáží za ně neúnavně bojovat. Jsou rozhodní a mají pevnou vůli, to ovšem málokdy využívají ve vlastní prospěch- INFJ konají kreativně, s představivostí a velkou dávkou citu, ne proto, že by chtěli nějaký osobní prosěch, ale aby vytvářeli rovnováhu. INFJ lidé přitahují myšlenky egalitarismu a karmy, bývají také nakloněni názoru, že tomuto světu by nepomohlo nic tolik, jako použití lásky a soucitu na obměkčení srdcí tyranů.

INFJ dokáží jednoduše navázat kontakt s ostatními, mají dar vlídné a citlivé řeči, vyjadřují se často s lidskými pojmy než čistě fakticky nebo logicky. Je proto pochopitelné, že jejich přátelé a kolegové je vnímají jako tiché extrovertní typy. Měli by si však uvědomit, že INFJ potřebují čas o samotě, aby si znovu získali vyčerpanou energii. Nemá cenu se tedy znepokojovat, když si drží odstup. INFJ lidem upřímně záleží na citech ostatních a očekávají, že jim tento projev vrátí, což někdy může znamenat poskytnout INFJ na pár dní prostor, který potřebují.

ŽÍT PRO BOJ V DALŠÍCH DNECH

Skutečně je nanejvýš důležité, aby INFJ nezapomínali sami na sebe. Zanícený boj o své přesvědčení je dokáže bez problémů přenést až na bod osobního zlomu, když se jim horlivost vymkne z rukou. Mohou skončit vyčerpaní, vystresovaní a s nalomeným zdravím. Obzvlášť se to projevuje, když INFJ čelí konfliktu nebo kritice- citlivá povaha je nutí dělat všechno, co je v jejich silách, aby se vyhnuli těmto na pohled osobním útokům. Když to však okolnosti nedovolí, mohou se bránit nebo útočit velmi iracionálně a neužitečně.

Z pohledu INFJ je svět plný nespravedlnosti- ale nemusí to tak být. Žádný jiný typ osobnosti totiž není tolik uzpůsobený, aby inicioval nápravu zla, ať už malého či velkého. INFJ lidé by si jen měli pamatovat, že při zachraňování světa si mají také najít čas i na péči o sebe.

Mám osobnost stejnou jako Martin Luther King, Nelson Mandela, Matka Teresa, Alanis Morissette, Goethe...
A taky jako Aragorn a Galadriel z Pána prstenů

***

Fakt to stojí za to a je to děsivě přesné!
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář