Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veselí

7. 1. 2019

Veselí

Autor >> Radka Třeštíková
Autor obálky >> Daniel Špaček
Ilustrace >> Veronika Kopečková
Vydáno >> 2018
Nakladatelství >> Motto
Počet stran >> 424

Bábovky se mi líbily a tak jsem očekávala stejnou, nebo alespoň podobnou, kvalitu i od této knihy - bohužel jsem se nedočkala!

Příběh nemá žádný začátek, ani konec. Vlastně nemá ani ten děj. Nemá smysl!

V dnešní době si mnoho autorů myslí, že k napsání bestselleru stačí pěkný přebal, hezký obal a příjmení (či jiné konexe) - a Veselí je důkaz!

Pokud se jedná o kniho autobiografickými prvky, tak musím přehodnotit názor na autorku! 

Hlavní hrdinka je mi krajně nesympatická. Slečna pražačka se vrací na ves, stihne pomotat hlavu a tahat za nos nejednoho chlapa a pak je uražená, když jí jeden z nich neřekne celkem zásadní věc ze svého života. Přijde mi rozmazlená, nestálá, je divné, že na svůj věk stále neví, co chce. A její nápad, otevřít si na vsi obchod s rybářskými potřebami je vyloženě geniální! 

Knihu jsem dočetla proto, že jsem čekala, kdy přijde ten moment, kdy se budu smát nebo brečet, jak psaly některé dámy na databazeknih.cz - s takto kamenným výrazem jsem dlouho, nebo snad možná nikdy, nečetla žádnou knihu! Odložit jsem ji nechtěla, tak jsem ji dočetla.

Kniha je jednoduše o ničem. Není tam nic, co bych vypíchla - snad jen to, že mi bylo líto psa. Rádoby humor je křečovitý, násilný a sarkastické poznámky mají k sarkasmu opravdu daleko. 

Své zklamání bych mohla vyjadřovat dál a dál, ale nebudu se tím zdržovat. Tuto knihu nedoporučuji!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář