Jdi na obsah Jdi na menu
 


TOP 5 - III. díl

29. 6. 2018

Opět to není žebříček. Je to pět účastníků soutěže, kteří se umístili na prvním místě!

***** Podivné město a celé série Sirotčince je prostě skvělá. Myšlenka i zpracování a to vše doplněné o krásné fotografie, které tomu dávají nádech reality. Když člověk čte tuto sérii, musí sám přemýšlet o svých podivnostech - a ať se tomu kdokoli brání jak chce, každý nějakou má. Filmové zpracování jsem neviděla a vidět ani nechci, mám strach z toho, že mi film zkazí zážitek z knihy a to nechci dopustit!

**** Selský baroko a nejen to - líbila se mi celá venkovská trilogie. Je to odpočinkové čtení, klidné, pro každého. Nic extra se neděje, život prostě plyne. A přesto.. je to zajímavé. Je to hezky napsané a já doporučuji.

*** Šlechtické hnízdo mě okouzlilo a překvapilo. A díky této knize jsem našla svou oblibu v ruských spisovatelích. Tihle hoši to opravdu uměli! Nikdy jsem totiž neměla ani potřebu je nějak vyhledávat, ale tuto knihu jsem našla doma, tak jsem si řekla, že to zkusím a opravdu to stálo za to a ani trochu toho nelituji!

** Hra o trůny (první díl série Písně ledu a ohně), fenomén, ke kterému jsem našla cestu až teprve před měsícem, cca. Z počátku se mi všechno pletlo dohromady, místa, postavy, rody i minulost. Po několika stránkách jsem se zorientovala a mohla jsem se plně soustředit na příběh, který je opravdu jedinečný. A opět bych se zeptala, jestli měl pan Martin nějaký problém!? Protože TOHLE podle mě, není jen tak! Platí zde totéž jako u Sirotčince - seriálové zpracování jsem neviděla a ani neuvidím. Nechci!

* Doktor Proktor a prdící prášek je první díl ze série doktora Proktora. Celá série je určená dětem a je opravdu povedená. Je to netradiční pohádka. Odehrává se v podstatě v normální světě, ale je tu jedna anomálie - a to je mikrosvět doktora Proktora, díky kterému hlavní hrdinové, i čtenáři, zažívají dobrodružství. Opravdu jsem z této série nadšená (i když mi stále k přečtení chybí tři díly) - což ovšem nemohu říci o doplňkové knize - Senzační sbírka zvířat doktora Proktora, která se opravdu nepovedla.

Tak tohle je výběr TOP 5 knih za tento půlrok a už pilně pracuji na seznamu pro druhou polovinu roku - bude na co se těšit a já se rozhodně těším!

Čtěte, čtěte a čtěte!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář