Jdi na obsah Jdi na menu
 


Než vystydne káva

17. 7. 2019

Než vystydne káva obálka knihy

Autor >> Tošikazu Kawaguči
Originální název >> コーヒーが冷めないうちに (Kóhí ga samenai uči ni)
Vydáno >> 2019
Nakladatelství >> Kniha Zlín
Překlad >> Ivona Barešová
Žánr >>  Román, světová literatura
Edice >> Fleet (140)
Počet stran >> 192
Autor obálky >> Michaela Treuerová

Možná bych tuto knihu zařadila i mezi "tak trochu fantasy"...

Obálka mě uchvátila na první pohled, nadpis tomu ještě přidal a ještě doporučení na instagramu.. a bylo vymalováno. Věděla jsem, že knihu musím mít a hned, jak to bude možné, si ji přečíst!

Velmi jsem se těšila na netradiční příběh. Jako ano, cestování v čase.. co je na tom netradičního? V tomto románu, v těch 4 příbězích, je netradiční snad úplně všechno.

Začnu tím, že v této knize má cestování v čase hodně pravidel. Hodně přísných pravidel. Jejich porušení se neobejde bez úhonu a jedna postava v tomto příběhu je toho důkazem.

Všechny čtyři příběhy vlastně prolínají jeden do druhého, skoro na sebe navazují a zároveň je každý příběh svůj. Má svůj začátek i konec. 

Nikdy jsem nečetla nic od japonského autora, ani příběh, který by se v Japonsku odehrával a musím říct, že to pomalé tempo vyprávění mi pro tuto dobu vyhovovalo. Příběh se nikam nehrnul, ale zase se vyprávění nijak extra nevleklo. Opravdu se mi tento styl líbil.. nebo mě spíš zaujal. Kdybych doma neměla asi tunu knih k přečtení, tak bych si vyhledala nějaké další zajímavé knihy nebo autory z Japonska.

No třeba se jednou opět dostanu k této literatuře. Byla bych opravdu ráda!!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář