Jdi na obsah Jdi na menu
 


Devátá stezka

15. 2. 2018

Devátá stezka

Autor >> Meg Cabot
Originální název >> The Mediator - Ninth Key
Překlad >> Jana Jašová
Série >> Mediátor II.
Obálka >> Ivan Brůha
Žánr >> Pro mládež, tajemno, fantasy
Nakladatelství >> Knižní klub
Vydáno >> 2004
Počet stran >> 199

Začátek je samá vzpomínka na minulost, opakování toho, co jste se dozvěděli a zažili se Suze v prvním díle. Hovory prokládané svými myšlenkami jak je libo, a vychází z toho kaše.

Za Suze chodí čím dál více duchů a já jí snad i věřím, že jí to rozčiluje, vadí, brání žít svůj normální, dospívající život. Ale zároveň ví, že se s tím nedá nic dělat, prostě se s tím narodila.

Na večírku se Suze seznámí s Tadem, klukem, který, dle jejích slov, by mohl učit líbání, protože, i když to nemá s kým srovnávat, líbá fakt skvěle! A tak jí po společném ploužáku, také prvním v životě, a po večírku, myšlenky utíkají nejen k Jessemu, ale teď už také k Tadovi, na kterého, jak se zdá, Jesse žárlí.

Další dny se Suze seznamuje s Tadovou rodinou, respektive jeho otcem, strýcem a jejich domem a sluhy. Má za úkol vyřídit vzkaz a tak je to pracovní i vlastně osobní, protože Tad se jí líbí. I když Jesse je asi ve všech ohledech lepší, prostě Tad je.. živý. **SPOILER** Suze je z toho celá nesvá a když byla v knize zmínka o tom, že si Tadův otec i strýc prohlíželi její krk, na kterém měla křížek, tak mi bylo jasné, že tam je náznak upírství. A to, že se Tadův otec chová jednoduše divně, to jenom potvrzuje.

Ještě k tomu milostnému vzplanutí... hned od první chvíle jsem přesvědčená, že nakonec Suze nějakým způsobem bude s Jessem, přijde na nějaký způsob a všichni ti ostatních kluci, jsou tam jenom pro zpestření příběhu. Protože Jesseho líčí Suze tak, že je to kořen a tyhle věci kolem, a mě je jednoduše sympatický a fandím mu. Tak jsem zvědavá, jestli moje tušení nakonec vyjde, ale k tomu vede ještě dlouhá cesta, přes několik stovek stran - čekají mne ještě čtyři díly. Ale těším se na závěr.

V tomto díle se také objevuje nový, další spolubydlící Suze - kocour Hříbek. Ale jelikož má jeden z nevlastních bratrů alergii na kočičí srst, má ho Suze tajně ve svém pokoji, kterému se zvířata vyhýbají, seč můžou, protože cítí přítomnost Jesseho a dalších duchů a to je děsí. Nicméně Hřebík a Jesse je skamarádí víc, než Hřebík a Suze a jde jim to spolu dobře.

Tato kniha je trochu víc napínavá, než první díl, je v ní víc akce a děj se ubírá nepředvídatelným směrem, což je super, protože o prvním díle se toto tak úplně říci nedá.

Takže... je skutečně Tadův otec tím, za co považují? Může opravdu za to všechno, se stalo nevinným lidem? Nebo je to jenom chytře zaonačené a je to všechno jenom jako? Čtěte a dozvíte se všechno!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář