Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozšíření sbírky edice Slunovrat

28. 1. 2019

Edici Slunovrat jednoduše miluji! Jde o krásnou českou literaturu, a navíc ty obaly, které jednoduše zavání sbíráním... to se nedá nic dělat! A nemohla jsem přeci nechat jen tak ležet ladem kus za 10-20 korun! To by byl hřích! Takže mám 16 nových knih, včetně pošty, za 350 korun! A to je sen!

Bidýlko

....barvitý obraz života na pražské periférii.Od Emila Vachka, jedná se o krásnou ilustrovanou řadu - jupí! Těším se!

Cirkus Humberto

příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, akrobatů. Příběh cirkusu začínáme sledovat s příchodem zedníka Antonína Karase, jehož nouze o práci přivede k cirkusu. Eduard Bass... Seriál jsem nikdy neviděla, protože mne toto prostředí nikdy moc nelákalo, ale třeba jako kniha to bude dobré. Navíc... další ilustrovaná!

Rozchod! Rozptýlené kapitoly Lůsy Ãšder Palečkův úsměv a pláč Botostroj

Podzemní plameny Haldy Prameny Na bařinách života a jiné příběhy ze soudní síně Za ranních červánků DivoÅ¡ka Jaja Ze soudní síně

Epické zpěvy

A nakonec moje úplně první básnická sbírka. Nikdy mě poezie nijak netáhla a netoužila jsem ji zkusit. Ale třeba tato odstartuje další moji libůstku. A když ne, tak ten obal je prostě nádherný! Celá básnická řada Slunovratu má takový obal a je to prostě nádhera! jsem na to velmi zvědavá, protože s poezií jsem se vždycky setkávala pouze na základní škole, kde jsme se museli naučit nějakou báseň, nebo alespoň část.. nikdo nám nevysvětlovat, o čem to je, co je hlavní myšlenkou.. prostě jsme se to museli učit (možná proto jsem později k poezii netíhla), tak jsem zvědavá, jak to dopadne.

Každopádně tohle je moje velká radost a mám radost, že jsem si mohla sbírku rozšířit a podělit se o to s Vámi. 

Navíc jsou to také na dlouhou dobu poslední knihy, které jsem si koupila, protože pomalu nastává období, kdy nestíhám číst knihy v knihovně a akorát se mi tam hromadí, což jsem nechtěla. Chci je nejdřív přečíst a pak si kupovat další, ale je mi jasné, že například v případě ilustrovaného Harryho Pottera to na podzim tak snadné nebude, to na 100% podlehnu, ale už to nebude takovéhle větší množství, což mě uklidňuje.. a mé okolí vlastně taky.

Sbíráte také nějaké knihy? Celé řady, nebo edice? Nebo spisovatele?

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář